Dag 1: De heenreis en Reykjavik
Door: Chantal Noordam
Blijf op de hoogte en volg Familie
16 Juli 2009 | IJsland, Reykjavik
Vandaag is het dan eindelijk zover,we gaan op huwelijksreis naar IJsland! We waren gelukkig al vroeg uit de veren om de laatste dingen in te pakken, want rond half 10 stonden moeders en de chef al voor de deur om ons naar Amsterdam Schiphol te brengen. Onderweg hoorden we iedere keer een vreemd bonkend geluid. Moeders was bang dat er iets mis was met de auto (we zijn zelfs nog gestopt op de vluchtstrook!), maar gelukkig bleek dit alleen het geluid van de autoversiering met de klompjes te zijn. Na wat files kwamen we ruimschoots op tijd aan bij Schiphol airport. Na het ingechecken en achterlaten van onze koffers bij de balie van Iceland Air zijn we gezellig met vieren nog iets gaan eten in het panoramarestaurant, waar je een goed uitzicht hebt op de luchthaven. Daar kwam Harrie erachter dat z'n jas nog in de auto lag, maar dit betekende dat hij een kwartier terug moest lopen. Chef hield hem gezelschap en hij was ruim op tijd weer terug.In vertrekhal 1 namen we afscheid van elkaar en gingen door de douane in de richting van gate C9 vanwaar ons vliegtuig zou vertrekken. Door een kleine vertraging kwamen we omstreeks 15.15 uur (plaatselijke tijd) in Kevlafik aan. Daar werden we met een fly-bus naar ons hotel in Reykjavik gebracht. We waren er wel aan toe om even uit te rusten, maar inmiddels liep het al tegen etenstijd. Dus gingen we gauw op zoek naar een restaurantje in de oude binnenstad van Reykjavik. Op het oude dorpsplein 'Austurvöllur' waar zich ook het oude parlementsgebouw uit 1881 bevindt hebben we wat gegeten in een gezellig eetcafé. Hierna hebben we nog een korte sightseeing door de stad gedaan, waarbij we onder andere de haven en de modernste kerk van de stad hebben gezien. Moe, maar voldaan kwamen we weer bij ons hotel aan. Tijdens het douchen kwamen we erachter dat het warme water een beetje naar rotte eieren ruikt. Dit komt omdat het water meer zwavel bevat dan thuis. Het is gewoon drinkbaar en het kan verder geen kwaad. Zo dit waren onze belevenissen, op naar morgen. Enkele foto's zijn natuurlijk terug te vinden op onze fotopagina http://noordammetjes.mijnalbums.nl