Dag 2: Duiken naar papegaaien?! - Reisverslag uit Sauðárkrókur, IJsland van Familie Noordam - WaarBenJij.nu Dag 2: Duiken naar papegaaien?! - Reisverslag uit Sauðárkrókur, IJsland van Familie Noordam - WaarBenJij.nu

Dag 2: Duiken naar papegaaien?!

Door: Chantal Noordam

Blijf op de hoogte en volg Familie

17 Juli 2009 | IJsland, Sauðárkrókur

Inmiddels is Harrie rond 7.00 uur ook z'n bed uitgekomen, want vandaag staat er een lange dag met veel reizen op het programma. Na een lekker ontbijt werd Harrie omstreeks 9.15 uur opgehaald door een shuttle bus die hem bij het verhuurbedrijf van de auto afzette, om de auto op te halen. Intussen stond Chantal al klaar en om zich te vermaken kwekte ze nog even met vriendin Sandra op hyves totdat Harrie terugkwam met de auto. Sandra vroeg wat we gingen doen vandaag en Chantal zei:'We gaan papegaaiduikers spotten'. Sandra was volgens haar nog niet helemaal wakker, want ze dacht dat we gingen duiken naar papegaaien(leven die dan op IJsland?) Gelukkig had ze het gauw door dat het om een vogelsoort ging die de clown van het Noorden wordt genoemd.
Om 10.30 uur vertrokken we met een kleine boot vanuit de haven in Reykjavik in de richting van het eilandje Akurey waar zich een kolonie papegaaiduikers bevind. Al gauw zagen we er honderden in het water en door de lucht zweven op zoek naar voedsel voor de jongen. Ook hebben we daar de grote jager,de Noordse stormvogel en de drieteenmeeuw gezien. Dit vonden we allebei fantastisch, aangezien we dol op vogels kijken zijn! Na een uurtje waren we weer terug in de haven.
Na wat boodschappen te hebben gehaald kon de rondreis dan echt beginnen. Vandaag stond de westkust van IJsland op het programma. We namen de rustige route die langs het diepste fjord van IJsland loopt. Hier komt de zee wel 30 km het land binnen. Ongelofelijk mooi om te zien! Ook kwamen we langs een vulkaankrater bij het plaatsje Bifröst, maar helaas zag Harrie de parkeerplaats te laat waardoor we niet meer konden keren. Het is namelijk 1 lange rondweg zonder aftakkingen. Jammer, maar we hopen nog genoeg vulkanen te zien tijdens onze rondreis. Na een kort bezoekje aan de oude turfboerderij Glaumbaer arriveerden we rond half 6 bij ons volgende hotel in Saudrákrókur. Een pittoresk klein familiehotel met maar 8 kamers in geheel IJslandse stijl. We hebben hier heerlijk genoten van de IJslandse specialiteiten, zoals lamsvlees, kabeljauw en skyrr (een heerlijk toetje, wat volgens Harrie erg op Mona Boordevol lijkt!). Als afsluiting van de dag hebben we nog even genoten van een heerlijk warmwaterbad van 39 graden, gevuld met bronwater uit de omgeving.

• 18 Juli 2009 - 04:21

Lansbergentjes:

Moest je dat nou echt vermelden haha... Jullie hebben er zo te zien van genoten gisteren en de foto's zien er ook weer schitterend uit! Geen nieuws vanuit het Breejedurp. Hou je telefoon om 18.00 uur gereed he, dan doen we live sms verslag van de wedstrijd ;)
    Groetjes en een fijne dag Sandra

• 18 Juli 2009 - 11:20

Ria En Hans:

hier een bericht uit mook
    mooi hoor daar ik ben best jaloers op jullie daar geniet er maar van groeten Hans en Ria

• 18 Juli 2009 - 11:41

Fam Geertsma:

lijkt ons ook wel wat, zo'n warm bad!!!

imposante natuur daar zo te zien op jullie foto's

Fijne tijd verder, groetjes