Dag 2: Tanum - Reisverslag uit Karlstad, Zweden van Familie Noordam - WaarBenJij.nu Dag 2: Tanum - Reisverslag uit Karlstad, Zweden van Familie Noordam - WaarBenJij.nu

Dag 2: Tanum

Door: Chantal van Yperen

Blijf op de hoogte en volg Familie

11 Augustus 2008 | Zweden, Karlstad

Na een heerlijk zweeds ontbijt inclusief Knackebrod zijn we op weggegaan richting Tanum. Dit is ongeveer anderhalf uur rijden vanaf Goteborg. Correctie; voor ons 2 uur, omdat de we de oprit van de snelweg niet konden vinden. We reden er 4 keer voorbij! In Tanum zijn we gaan kijken naar de beroemde rotstekeningen die op de werelderfgoedlijst van Unesco staan. Het zijn tekeningen die uit de Bronstijd stammen en met een scherpe steen zijn ingekerft in de rotsen. Ze zijn nu rood geverfd, maar waarschijnlijk is dit in de Bronstijd ook gebeurd. De tekeningen zijn vooral gericht op de dagelijkse bezigheden in die tijd; jagen, varen, voedsel verzamelen en voortplanting. Het was een flink stuk bergop klimmen om ze goed te kunnen zien, maar dit was de moeite waard. Na nog wat rond te hebben gekeken bij het ingerichte museum zijn we op weg gegaan richting Karlstad;onze volgende slaapplaats. Onderweg hebben weveel mooie natuur gezien. Chantal heeft een klein gedeelte gemist, omdat ze weer eens in slaap was gevallen tijdens de rit. Rond 16.00 uur kwamen we aan in Karlstad;stad van de zon zoals de Zweden het noemen. En inderdaad,vandaag veel regen gehad maar de zon scheen! Op het stadsplein (wat ook te zien is in het programma nu we er toch zijn) hebben we lekker gegeten bij een restaurantje waar we veel Nederlanders tegenkwamen. Grappig! Als iemand ineens Nederlands tegen je begint te praten! (Helaas ben ik er achter gekomen dat je niet meer dan 10 foto's op de site kunt zetten, dus haal ik de foto's van de dag ervoor maar weg)

• 12 Augustus 2008 - 17:18

Inge:

Hee Chantal & Harr!

Is het weer nog een beetje goed daar? Al rendieren/elanden tegengekomen? Of heb je dat soms ook gemist zus ;)

Ik ga vrijdag ook een dag op vakantie en wel naar Volendam! :p Hopelijk word het een beetje beter weer, want anders waaien we zo weg.

Ik wens jullie nog veel plezier en ben benieuwd naar dag 3.

Groetjes!

• 13 Augustus 2008 - 18:20

Dylan De Boever:

ik zat samen met mijn mamma achter de laptop en las mij dit leuke dagverslag voor en toen brabbelde ik dat je ook fotoruimte kan kopen voor een klein bedragje.
    dit hadden mijn pappa en mamma ook gedaan toen ze in Florida waren. De tekening die hier staat is niks met de tekening die ik op mamma's buik had gemaakt.
    tot nu slaap ze want ik ben weer moe na het lekkere flesje

• 14 Augustus 2008 - 11:11

Li:

hallo luitjes en is zweden een beetje wat jullie ervan verwachten?nog veel plezier daar