Dag 10: Helsingborg en Kopenhagen
Door: Chantal van Yperen
Blijf op de hoogte en volg Familie
19 Augustus 2008 | Denemarken, Kopenhagen
We zijn vanmorgen vroeg vertrokken in de richting van Kopenhagen. Het begon al erg grappig, want Har ging tanken, maar de automaat weigerde Engels te praten. Heeft hij maar gegokt dat het goed is gegaan, maar hij bleef het idee houden dat hij of niet had betaald of dat de volgende die gaat tanken dit gratis kan doen. Volgens mij zal dit wel loslopen. Vervolgens besluit Harrie een tussenstop te maken in Helsingborg;de 2e havenplaats van Zweden. Op de parkeerplaats moest er een kaartje gekocht worden. Bleken al die parkeerautomaten alleen Zweeds te praten. Met als gevolg dat Har voor anderhalf uur parkeren 10 euro betaald heeft (de Boogaard is nog goedkoper!). Om bij te komen van de schrik hebben we bij een kleine bakkerij een broodje met kottbullar (de echte zweedse gehaktballetjes) gegeten,mmmmmm...lekker. Helsingborg was van oorsprong een vestingstad en dat is nog terug te vinden bij de oude ruine in de stad. Dit was erg mooi om te zien. Weer terug in de auto volgende Harrie netjes de borden snelweg E4, want die snelweg moesten we hebben. De tomtom was het hier echter niet mee eens en wilde een totaal andere kant op. Hij bleef maar roepen: probeer om te draaien!! Har wist zeker dat hij goed zat, maar ik (Chantal) twijfelde en wilde toch maar op het signaal van de tomtom afgaan. Zo gezegd, zo gedaan. Hier volgt een stukje tekst van de tomtom: 'probeer om te draaien....na 200 meter scherpe bocht naar links...na 100 meter rechtsaf slaan...na 400 meter neem de VEERBOOT!' Je begrijpt we zijn toch maar met de tolburg gegaan. Dan ben je binnen 20 minuten vanaf Malmo in Kopenhagen. Bij aankomst in ons laatste hotel hebben we nog even uitgerust van de autoreis en zijn we rond 17.00 uur richting het centrum van Kopenhagen gegaan. Natuurlijk hebben we eerst een bezoek gebracht aan de kleine zeemeermin. De vrouw die in heel Denemarken waarschijnlijk de meeste keren op de foto is gezet. We hebben ook een bezoek gebracht aan Amalienborg. Dit is het paleis waar de koninklijke familie van Denemarken woont, maar ze waren helaas niet thuis! De vlag hing niet buiten, dus pech..