Dag 9: Granna - Reisverslag uit Huskvarna, Zweden van Familie Noordam - WaarBenJij.nu Dag 9: Granna - Reisverslag uit Huskvarna, Zweden van Familie Noordam - WaarBenJij.nu

Dag 9: Granna

Door: Chantal van Yperen

Blijf op de hoogte en volg Familie

18 Augustus 2008 | Zweden, Huskvarna

Vanochtend vroeg ben ik (Chantal) nog even naar de scrapwinkel geweest in het nabijgelegen winkelcentrum Skarholmen om de laatste koopjes mee te nemen. De prijzen liggen hier veel lager dan in Nederland, gemiddeld zo'n 3 euro lager. Helaas kan ik natuurlijk niet alles meenemen, al zou ik dat wel willen!! Rond half 11 vertrekken we in de richting van Huskvarna een kleine plaats aan het Vatternmeer. Onderweg ziet Chantal plotseling kangoeroes in het weiland, van schrik rijdt Harrie bijna de vangrails in. Blijken het toch gewoon reeen te zijn. (Chantal had namelijk oren gezien die verdacht veel op kangoeroe oren leken!!)
Volgens Har is dit een overgangsdag om nog even uit te rusten voordat we richting Kopenhagen gaan, maar natuurlijk wil ik wel iets ondernemen. We maken een stop in het idyllische plaatsje Granna met zijn overgebleven ruine. Idyllisch was het wel, maar niet folkloristisch. En daar had Chantal nog zo op gehoopt! Het plaatsje is vooral bekend om zijn pepermuntzuurstokken, maar omdat er bij het winkeltje waar ze gemaakt worden zoveel wespen zaten had Harrie het gauw gezien. De wespen waren dronken van de zoetigheid (volgens Har!).Ook hebben we een bezoek gebracht aan het plaatselijke museum. Hier was o.a te zien hoe Ingenieur Andree in 1897 heeft geprobeerd om met een luchtballon naar de Noordpool te vliegen om de deze in kaart te kunnen brengen. Een indrukwekkend verhaal, maar helaas heeft hij en zijn bemanning het niet overleefd. 33 jaar later werden hun lichamen gevonden en alsnog eervol in Stockholm begraven. Ook was hier de geschiedenis van de streek te zien. Na het korte bezoek zijn we in de richting van het ons hotel aan het Vatternmeer gegaan. Na het inchecken, hup naar de kamer om onze koffers weg te brengen. Stonden er tot onze verbazing 2 tweepersoonsbedden. Dat wordt dus lekker alleen slapen vannacht in een groot bed (kan Chantal lekker snurken en alle plek inpikken; is nogal eens een probleem). We hebben heerlijk gegeten in het restaurant van het hotel, met het lekkerste toetje tot nu toe. Chocoladecake met ijs en bosvruchten,mmmmmm....!! De Zweden zijn erg dol op zoetigheid, dus Chantal had ook Zweedse kunnen zijn (wie weet dat hier een nieuwe bijnaam uit voort komt!) Vanavond nog even fijn genoten van de zonsondergang op het Vatternmeer.

• 18 Augustus 2008 - 19:28

Zuidwindjes:

Geweldig die mooie kangeroes, volgens mij zou ik dat ook gedacht hebben hoor! Jullie verslag ziet er weer erg leuk en mooi uit!! Jullie maken ons steeds nieuwsgieriger naar de foto's. Binnenkort maar ff fotodaten :). Genietse nog!! Groetjes Joeri en Sandra

• 19 Augustus 2008 - 12:37

Ineke:

leuk om zo weer alles te lezen. Tja hier gaat het gewone leven gewoon door dus druk druk druk. Maar nu ik ee ndag je vrij benb heb ik de hele site weer bij gelezen. Nog ff genieten te tot snel
    -X- ien