Dag 4: Marbacka
Door: Chantal van Yperen
Blijf op de hoogte en volg Familie
13 Augustus 2008 | Zweden, Mora
We verlaten vandaag het zonnige Karlstad (alleen vanmorgen niet toen het regende) en zijn op weggegaan naar onze volgende slaapplaats in Mora. Onderweg genoten we van het prachtige landschap met veel hoogteverschillen. Bij het plaatsje Marbacka zijn we gestopt om het woonhuis van Selma Lagerlof te bezoeken. Zij is de schrijfster van Nils Holgerson en vele andere boeken. In 1909 won ze de nobelprijs voor de literatuur. In haar testament heeft ze laten beschrijven dat het woonhuis na haar dood opengesteld moest worden voor publiek. We hebben een rondleiding gemaakt door het huis (jawel, met een Nederlandse beschrijving!), waar we ook haar bijzondere werkkamer hebben gezien. Na dit bezoek zijn we verder gegaan naar Mora. Dit was nog ongeveer 3 uur rijden. Langzaamaan veranderde het landschap van dichte bebossing naar wat lagere en open bossen. Het is goed merkbaar dat we richting het Noorden van Zweden gaan. Mora is een plaatsje dat ligt aan het Siljanmeer (een beetje te vergelijken met Enkhuizen) en niet bekend van de Mora kroketten, maar waar wel van dat gaan we nog ontdekken!