Dag 8: Stockholm
Door: Chantal van Yperen
Blijf op de hoogte en volg Familie
17 Augustus 2008 | Zweden, Stockholm
Zo, we zijn weer aardig uitgerust aan deze dag begonnen. Na een stevig ontbijt met volop keus zijn we richting het centrum van Stockholm gegaan. Daar zijn we op een rondvaartboot gestapt voor een sightseeingtour langs historische plaatsen in Stockholm. We kwamen o.a langs het oude stadhuis, het voormalig woonhuis van Alfred Nobel en een oude bierbrouwerij. Gelukkig was de boot overdekt, want het motregende (en dat terwijl ik (Chantal) in een korte broek liep!). Het was inmiddels na de tour iets droger geworden, dus op naar het Openluchtmuseum Skansen op het eiland Djurgarden. Het museum bestaat uit ongeveer 150 oude gebouwen en een kleine dierentuin met dieren uit Scandinavie. Erg leuk om te zien, want er lopen veel mensen in de klederdracht van toen rond. Helaas was vandaag de oude apotheek niet open.(een goede reden om nog een keer terug te gaan naar Stockholm!) Het museum is eigenlijk te groot om in 1 dag te bezichtigen, dus we hebben vooral de hoogtepunten gezien. Daarna op naar de souvenirsshop voor een pluchen eland (deze mag natuurlijk niet ontbreken!). Het was nog niet zo makkelijk om een shop te vinden, terwijl je ze in Amsterdam op iedere hoek van de straat vind. Rond 17.00 uur op naar een restaurant om wat te eten. We zijn naar de Kungshallen gegaan. Dit zijn 14 restaurants onder 1 dak; dus voor elk wat wils. We hebben voor een Zweeds restaurant gekozen, wat erg goed was en spotgoedkoop. Voor een hoofd- en nagerecht met z'n tweeen betaalde we maar 380 kronen (ongeveer 38 euro). Natuurlijk ging Harrie voor zijn favoriete zweedse gerecht: Pytti Panna; een aardappelgerecht. Inmiddels was het weer harder gaan regenen en zijn we op ons gemak teruggeggaan naar ons hotel.
P.S De foto's volgen later, want de verbinding is zeer traag helaas.