Trein, boot of toch het vliegtuig?
Door: Harrie Noordam
Blijf op de hoogte en volg Familie
18 Oktober 2010 | Verenigd Koninkrijk, Londen
Na te zijn afgezet door moeders, chef en Arie zijn we de boot opgegaan. Een kleine hut, met een stapelbed! Ja..... zo komen er nooit kleine Noordammetjes natuurlijk! Voordat we gingen slapen hebben we wat rondgekeken bij Public Services. Er is van alles aan boord, een casino, restaurants, bars, noem maar op. Toch zijn we maar vroeg gaan slapen, want het ontbijt was al om half zes! De boot trilde erg in het begin. Waarschijnlijk door de lage toeren, want zodra de boot op zee was, stopte het trillen. Gelukkig maar, want anders had ik geen oog dicht gedaan. Het trilde via mijn kussen, door mijn trommelvlies, zo naar mijn rechterhersenhelft. Kijk, dan kun je wel omdraaien, maar dan gaat het getril via je kussen en je trommelvliezen gewoon naar je linkerhersenhelft. Schiet ook niet op.
Na toch nog wat uurtjes slaap en een lekker ontbijt de trein naar Liverpool Street Station genomen. Komen we dus in de ochtendspits terecht. Een overvolle trein. We hadden gelukkig wel zitplaatsen en kwamen in gesprek met twee echte engelse ladies. Bleek een van de twee nog wel eens in Nederland te komen bij vrienden. Ze lieten ons onderweg het Olympische stadion en zwembad zien. Beide accomodaties zijn volop in aanbouw. Ziet er al mooi uit.
In Londen eerst maar eens de Underground naar het hotel genomen. viel nog niet mee met zo'n onwijs zware koffer door de nog steeds drukke ochtendspits. Het hotel is prima, in een wijk met heel veel andere hotels, van groot tot klein en van chique tot krakkemikkig. Dat van ons zit zo'n beetje in het midden.
Toen Londen maar eens ingedoken. Eerst naar de Tower en de Tower Bridge. Tallie keek haar ogen uit en bleef foto's van de Tower Bridge maken. Hij is net geverfd en ziet er prachtig uit! De kroonjuwelen lagen er ook prachtig bij, we zijn zelfs twee keer over de lopende band gegaan. Het was lekker rustig op maandagochtend. Een ijsje ging er wel in en daarna hebben we gewandeld langs de Thames. Tallie bleek toch wel moe en we hebben het hotel maar weer even opgezocht om een tukkie te doen. Ook ik kwam nog wat slaap tekort. Na het middagtukkie zijn we naar Covent Garden gegaan waar we straatartiesten hebben bekeken. Er zijn daar ook heel veel restaurantjes en we hebben heerlijk gegeten. Tallie dacht tong besteld te hebben. Het was ook wel tong, maar geen vis. Tallie had een lekker stukje ossentong te pakken...... Ik ben maar zo goed geweest om dat op te eten, want na een paar hapjes had onze Tallie er geen trek meer in. De hoofdmaaltijd was gelukkig veel beter.
Na het eten hebben we de Big Ben gezien. Mooi gezicht in het donker. Ook London Eye ligt daar vlakbij en gaf een prachtig beeld met de verlichting.
Toen was het zo'n beetje tijd om onze voetjes rust te geven, want morgen is er ook nog veel te doen.
Inmiddels staan de eerste foto's op:
www.noordammetjes.mijnalbums.nl
19 Oktober 2010 - 17:59
Joke:
Hi Harrie en Chantal,
Leuk om jullie verslag weer te lezen. Hopelijk hebben jullie vandaag goed weer gehad,want hier was het vanmiddag erg slecht.Veel regen!
Nog heel veel plezier deze week.
Groetjes Joke
19 Oktober 2010 - 17:59