Dag 3:Dalarna - Reisverslag uit Rättvik, Zweden van Familie Noordam - WaarBenJij.nu Dag 3:Dalarna - Reisverslag uit Rättvik, Zweden van Familie Noordam - WaarBenJij.nu

Dag 3:Dalarna

Door: Chantal Noordam

Blijf op de hoogte en volg Familie

14 Juli 2010 | Zweden, Rättvik

Zo,we zijn gelukkig weer bijgekomen na het auto avontuur.Op naar de Dalarna streek die vooral bekend staat door het symbool van Zweden 'Het Dalapaard'.Onze eerste stop was in Avesta,waar zich het grootste dalapaard van de streek bevind.We hadden gelezen dat er in de buurt ook een geocache lag, dus wij zoeken..Komt er een Zweed naar Harrie toe die precies hetzelfde aan het zoeken was,echt grappig!Helaas hebben we hem niet gevonden,toch te moeilijk.Dan maar doorgereden naar Hedenmora. Volgens de ANWB goudgids was hier een oude apotheek te vinden, maar helaas klopte dit niet helemaal.In het voormalige gebouw zat nu alleen nog een VVV.Gelukkig wist de mevrouw van de VVV er veel over te vertellen,zelfs over het zorgsysteem van tegenwoordig (volgens mij zat ze alleen verlegen om een praatje!)
We vervolgden onze reis naar de voormalige kopermijn van Falun. Harrie en ik hadden dit al eens gezien, alleen in de stromende regen.Dus vandaag gingen we voor de herkansing. Helaas durfde Inge de mijn niet in, maar we hebben als alternatief een mooie wandeling rond het terrein van de mijn gemaakt.
Rond half 6 arriveerden we bij ons volgende hotel in Rattvik,met een schitterend uitzicht op het Siljanmeer. Na het eten hebben we een schitterende wandeling over de lange boulevard van Rattvik gemaakt. Wat een uitzicht! Inge bleef foto's maken, het leek wel een Japanner.

• 15 Juli 2010 - 12:32

Joke:

Hallo luitjes,

Ik ben benieuwd naar al die foto's!
    Groetjes uit een wel heel erg stille Tukstraat.