Dag 14: De Lofoten - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Familie Noordam - WaarBenJij.nu Dag 14: De Lofoten - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Familie Noordam - WaarBenJij.nu

Dag 14: De Lofoten

Door: Chantal Noordam

Blijf op de hoogte en volg Familie

25 Juli 2010 | Noorwegen, Oslo

Na ons walvisavontuur van 6 uur op een schommelende boot, kwamen we rond 23.30 uur terug in het hotel. In bed schommelde we nog wat na, maar niet voor lang want 's ochtends moesten we de veerboot naar de Lofoten halen. Voor iemand, zoals ik die veel slaap nodig heeft is dit toch lastig...
Om half 10 checktte we uit bij het hotel, maar helaas duurde dit langer dan gepland. De baliemedewerkster rekende af, maar kwam er te laat achter dat we vouchers hadden en dus alleen het restaurant hoefde te betalen en niet de kamers die ze er nu bijgerekend had.Ook Harrie had dit niet door, omdat hij weinig gevoel heeft voor Noors geld.Om te weten wat het in euro's kost hoef je alleen maar door 8 te delen,maar dit blijft moeilijk! De baliemedewerkster wilde het teveel betaalde geld contant teruggeven, maar Harrie wilde dit niet. Hij had inmiddels al ruim 300 euro op zak, omdat gisteren Inge en Karin ons hadden betaald voor de walvisvaart. Dan maar teruggeven via het creditcardapparaat. Alleen was hier een code voor nodig die de medewerkster niet had. Ze ging bellen, bellen en nogmaals bellen maar op zondag is er niemand van een bank te bereiken. Inmiddels raakte mijn geduld op en ging ik maar in de auto zitten. Na 20 minuten wachten kwamen Inge en Harrie eindelijk naar buiten, na het geld retour te hebben gekregen.
Op maar de veerboot in Melbu dan maar, 40 minuten wachten dus dat viel mee..Rond 12 uur kwamen we dan eindelijk op de Lofoten aan. De Nederlandse man van gisteren had niets teveel gezegd, dit was nog mooier dan de Vesteralen.Onderweg zijn we dan ook even gestopt om van de natuur te kunnen genieten.
Na aankomst in Henningsvaer; waar het hotel was hebben we een zeearendsafari gedaan. Gehesen in reddingspakken in een snelle speedboot op zoek naar de zeearend. Ons beste paard van stal;Inge met zere arm zorgde er natuurlijk voor dat ze de beste plaats op de boot had. En dit hebben Harrie en ik geweten. Wij zaten achterin en kregen weinig mee wat er voorin de boot werd verteld. Het 1e uur zagen we geen enkele zeearend en we begonnen ons al af te vragen of er geen eagle-garantie op de tocht zat. Na nog altijd niks gezien te hebben gooide de bestuurder van de tweede boot een vis in het water en natuurlijk kwam hier een zeearend opaf. Ik vond dit onwijs nep en we wilde nu nog 50% van het bedrag terug. Harrie probeerde tevergeefs toch een foto te maken, maar op het moment supreme gaat er een Duitse vrouw naar een voorbijgaande bus staan te zwaaien. Weg foto! Dat mens kon geen goed meer doen bij Harrie. We hebben nog wel twee zwemmende zeehonden gezien, maar daar kwamen we natuurlijk niet voor. Harrie en ik vonden de boottocht echt geldverspilling, terwijl Inge het ontzettend leuk had gevonden. Zij was juist degene aan het begin die wat huiverig was om te gaan. Gelukkig nog 1 die het leuk vond. We hebben ons geld toch maar niet teruggevraagd.
's Avonds na het eten zijn we nog even de Lofoten gaan verkennen. Eindelijk hebben we weer een geocache gevonden (Harrie kreeg al afkickverschijnselen!) en zijn daarna naar een strandje gereden om schelpen te zoeken voor Inge. Helaas was er voor ons een meisje dat alle grote schelpen had meegenomen. Gelukkig vonden we toch een paar mooie en bijzondere schelpen. Genietend van de zon hebben we nog wat mooie foto's genomen. Helaas zijn we een beetje achter met het plaatsen van de foto's dus kijk af en toe even op www.noordammetjes.mijnalbums.nl