Dag 5: Zweeds Lapland
Door: Chantal Noordam
Blijf op de hoogte en volg Familie
16 Juli 2010 | Zweden, Arvidsjaur
Het eerste gedeelte van de reis was vooral bomen,bomen en nog eens bomen. Maar helaas geen eland te bekennen.In het plaatsje Strömsund hebben we een bezoek gebracht aan een klein openluchtmuseumpje, met leuke houten huisjes.Daarna doorgereden naar Vilhelmina om een museum te bekijken met mooie rode Zweedse huizen, maar volgens ons zaten of verkeerd of viel het erg tegen, want we hebben niet echt veel bijzonders gezien.
Dan maar doorrijden om toch die ene eland te spotten, maar weer geen geluk! Zelfs bij een hoog uitkijkpunt op de omgeving niets te bekennen.
Na een flinke reis, waarbij ik zelfs een stuk heb gereden,ben ik onderweg toch in slaap gevallen. Maar goed dat Har op tijd zag dat ik moe werd, anders waren we echt in de berm beland! Plotselng schrok ik wakker van Inge,dacht dat de eland gespot was,maar het waren dit keer kraanvogels.(Ook mooi!)
Rond 16.30 uur arriveerden we in Arvidsjaur. Het landschap begint langzaam te veranderen en je merkt ook dat het kouder wordt.
Na het eten hebben we een bezoek gebracht aan een oud Sami dorp, wat vroeger diende als vakantieverblijf voor de Sami.Tegenwoordig is het alleen nog in gebruik bij speciale gelegenheden, zoals trouwerijen.
Vanavond nog even bijkomen en dan morgen op naar de meest Noordelijke stad van Zweden:Kiruna
17 Juli 2010 - 11:10
Sandra En Joeri:
Hallo daar allemaal,
Inmiddels zijn wij vanmorgen om 06.30 uur teruggekomen van een zeer lange vlucht vanuit Maleisie. Nu nog ff volhouden tot vanavond en dan pas slapen. Misschien zetten we toch de wekker nog even tussendoor... De jetlag is er wel als een bom in geslagen.
Maar goed, ik heb net even de tijd genomen voor jullie verslagen. Klinkt allemaal weer erg goed!Hopelijk genieten jullie er net zo van, als wij de afgelopen 15 dagen gedaan hebben. (En nog steeds!!!)
Fijne vakantie,
Joeri en Sandra -
17 Juli 2010 - 17:34
Johan:
Hallo daar.
Leuk om een verslag te lezen over een land waar ik ook héél wat jaartjes heb rond gereden. Elanden trekken in de zomer dieper de bossen in. Naar het noorden zitten meer rendieren als elanden heb ik me wel eens laten vertellen. Maar het blijft prachtig om er ééntje in het echt te zien. Prettige vakantie nog.