Dag 7: Zweden,Finland en Noorwegen!
Door: Chantal Noordam
Blijf op de hoogte en volg Familie
18 Juli 2010 | Noorwegen, Kautokeino
Vanmorgen zijn we met frisse moed op weg gegaan richting Noorwegen, maar helaas regende het de hele dag (dat is het risico als je naar het Noorden op vakantie gaat).Toch kon dit de pret niet drukken. Inge en Harrie hadden helaas nog geen eland in het echt gezien,dus hebben we een maar een bezoek gebracht aan een 'Moose'park in Vitangi.Dit was erg leuk. We hadden een prive rondleiding met de eigenaar van het park en we mochten zelfs een eland voeren. Wat een gave beesten zijn dat, maar ze zijn wel erg lui, want ze doen net als onze koeien aan herkauwen zoals de eigenaar vertelde.(ook hij kon een woordje Nederlands!)
Vandaag ging een klein deel van de reis door Finland,waar je direct merkt dat het landschap veranderd. Lagere bomen en vooral loofbomen.Ook hier de nodige regen.helaas...
Het laatste stukje van de reis was door de toendra's van Noord Noorwegen, waar veel rendieren leven. Helaas hebben we er niet veel gezien, maar ook dat kwam door het weer.Op een gegeven moment kwamen we een bord tegen;Kautokeino 31 km, dit terwijl de tom tom nog ruim 70 km aangaf.Harrie begreep er niets van en zei nog dit dit een aanwijzing was voor de gemeente,omdat het bordje geel was. Maar niets was minder waar, we waren er na 31 km! De Tom Tom kon de hele plaats niet en had een industrieterrein aangegeven wat zo heette en inderdaad een stuk verder lag.Soms werkt de techniek ook niet echt mee.
We zijn nu aangekomen in de streek waar de Noorse Sami leven. Rendiervlees is hier echt een delicatesse. Zelfs Inge heeft het gegeten en rendiertong smaakte toch wel erg lekker...(alleen het idee al dat je tong eet)
Morgen gaan we weer vroeg uit de veren, want de Noordkaap komy eindelijk in zicht. 71 graden Nord here we come!
19 Juli 2010 - 16:34
Mieke Van Der Kruk:
Hallo Scandinaviërs,
Hoop dat jullie ook de zon zien op de Noordkaap.
Elanden hebben wij op een schmeravond in het midden/zuiden in Noorwegen wel gezien, maar hoog in het Noorden niet. Wel heel veel rendieren.
Fijne reis verder,
Mieke van der Kruk -
19 Juli 2010 - 17:12
Ewoud:
Zo te lezen hebben jullie het waanzinning naar jullie zin!
En nu heeft de eland toch gescoord :) -
19 Juli 2010 - 21:34
Lonk:
als je de kerstman ziet,vraag dan maar om een witte kerst