Dag 8: De Noordkaap bereikt! - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Familie Noordam - WaarBenJij.nu Dag 8: De Noordkaap bereikt! - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Familie Noordam - WaarBenJij.nu

Dag 8: De Noordkaap bereikt!

Door: Harrie Noordam

Blijf op de hoogte en volg Familie

19 Juli 2010 | Noorwegen, Oslo

Vandaag de reis van Kautokeino naar Nordkapp, of Noordkaap zoals wij het maar zullen schrijven. We vertrokken vroeg, omdat het nogal een lange reis is. Onderweg hadden we een aantal geocaches zien liggen (voor de mensen die niet weten wat dat is, kijk eens of www.geocaching.nl). De eerste stop was bij een mooi uitzichtpunt over de omgeving. Dit punt was precies op 69 graden Noord. De tweede stop was bij een gebied waar in de tweede wereldoorlog een Duits veldhospitaal heeft gestaan. We moesten eerst een pad op (flink omhoog) en daarna over een wiebelende loopbrug, spannend! De ruines waren helemaal overwoekerd door de bossen en er waren heeeeeeeeeel veeeeeeeeel muggen! Er lag ook nog een cache, dus we hebben toch maar doorgezet. Het kostte ons heel veel muggenbulten, maar dan heb je ook wat. Wat een avontuur, we hadden het Spaans (of was het toch Noors) benauwd.
Na dit bijna tropische avontuur hebben we onze wonden/muggenbulten gelikt en zijn we doorgereden richting de Noordkaap. Onderweg kwamen we voor het eerst de fjorden tegen en waren er veel rendieren die weer gewoon op de weg bleven lopen en op het gemakkie hun achterste nog even krabden. De tunnel naar het eiland van de kaap was erg lang (bijna 7 km!). Maar wat een omgeving is het dan aan de andere kant. Ook daar weer rendieren (die komen met de boot, want ze kunnen de tol van de tunnel niet betalen, serieus!).
Ons hotel bleek een leuk familiehotel te zijn, midden in de haven van Kamoyvaer. Stel je dat plaatsje voor als Ter Heijde, maar dan ongeveer de helft zo groot. Leuke spontane gastvrouw. 's Avonds naar de Noordkaap gegaan. Was nog lekker rustig om een uur of acht. Mooie plaatjes kunnen schieten. Binnen was onder andere een film en een aantal informatieborden, cafeetje enz. Tegen half elf werd het ineens heel erg druk. Bussen vol komen aan en iedereen wil de midzomernachtzon zien. Helaas betrok de lucht en begon het om kwart over elf te regenen. De zon zelf was dus niet meer te zien, maar het moment zelf is magisch. Onze kaartjes zijn 48 uur geldig, misschien dat we dus nog een poging wagen vannacht.
Tenslotte nog even een update over de ziekenboeg. Tallie en Inge zitten nu niet meer alleen onder de uitslag, maar ook onder de muggenbulten. Bij mij valt dat nog mee. Inge heeft ook nog last van een spier in haar arm. Ik praat de meiden regelmatig moed in door te zeggen: "Jeuk is leuk, pijn is fijn en bloed is goed!"

• 20 Juli 2010 - 20:56

Ewoud:

Harry de nieuwe ziekenbroeder!!